Botswana

Botswana is een echte voorloper op het gebied van kleinschalig en duurzaam toerisme, ver weg van de hordes toeristen.
De accommodaties zijn doorgaans erg luxe en vrijwel altijd gelegen op de meest bijzondere plekken die het land te bieden heeft.

Beste reistijd

De beste reisperiode Botswana is van juni tot halverwege november. Deze droge wintermaanden zijn ideaal om op safari te gaan, omdat de dieren zich bij de waterplaatsen verzamelen en de begroeiing schaarser is. In de zomer kan het zo hard regenen dat sommige plekken onbereikbaar worden, en is het voor de meeste reizigers te warm.

Klimaat

Het klimaat in Botswana is per seizoen verschillend. In de droge zomermaanden, van mei tot oktober, ligt de temperatuur tussen de 20 en 30 graden. ‘s Nachts kan het flink koud worden, zeker in de woestijn. In de waterrijke Okavangodelta is het klimaat milder. In de regentijd, tussen november en april, kan je temperaturen boven de 30 graden verwachten.

aanbevelingen

Rivieren die door graslanden slingeren, weelderig groene eilanden vol wildleven en magische lagunes gevuld met waterlelies: de Okavangodelta staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook fijn: het toerisme is hier kleinschalig en duurzaam, met luxe accommodaties midden in de natuur.

bekend om

Botswana is de ideale safaribestemming. Dit land telt vele ongerepte natuurparken en wildreservaten me verschillende landschappen vol wilde dieren. Van de waterrijke Okavangodelta tot de Kalahari woestijn en de Chobe rivier met zijn talloze olifanten. In Botswana zie je de Afrikaanse natuur op haar mooist.

Slapen tussen de big five en baden in luxe

Botswana is een van Afrika’s meest exclusieve safaribestemmingen, en voorloper op het gebied van duurzaam toerisme. Grote delen van het land zijn tot natuurgebied uitgeroepen, en de meeste natuurreservaten zijn niet omheind. Hierdoor kunnen de dieren lekker vrij rondlopen! Daarbij zijn de meeste accommodaties kleinschalig, maar luxer dan luxe. Niet alleen kan je een grote variëteit aan wilde dieren spotten vanuit je accommodatie, ook zijn de landschappen in elke regio weer anders. Van de enorme kuddes olifanten aan de Chobe rivier tot nieuwsgierige stokstaartjes op de Makgadikgadizoutvlaktes, maar ook leeuwen en luipaarden in de Okavangodelta. Botswana zal je hart veroveren! Ook kan je op vele manieren op safari gaan, zoals te paard, in een kano, met een jeep of te voet. Jouw Afrika Reis denkt graag met je mee wat voor soort safari het beste bij jouw wensen past!

Waarom Botswana?

MOKORO Boot safari

Wil je Botswana op de lokale en unieke manier beleven? Ga dan op safari in een Mokoro, een traditionele houten kano die met een stok wordt voortbewogen. Dankzij deze stille manier van voortbewegen, kun je nog meer vogels en wilde dieren spotten.

Op de zoutvlaktes slapen

Slaap onder de sterren in het gebied waar al het menselijk leven ooit begon: de uitgestrekte zoutpannen van de Makgadikgadi. Vanaf hier bewonder een spectaculaire zonsondergang en magische zonsopgang. Een ervaring die je je leven lang niet meer vergeet!

De ruige wildernis van Moremi in

De Moremi Game Reserve is een van ’s werelds meest bijzondere natuurparken. Hier spot je grote kuddes wilde dieren, omgeven door de ruige wildernis van Botswana. Wat ons betreft een van de mooiste plekken van Afrika om op safari te gaan!
“Jouw Afrika Reis is een toporganisatie die luistert naar de reizigers. We hebben een onvergetelijke reis laten samenstellen door Zuid Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Tessa, we zijn superblij met je.”

– Ziporra

“Bless the rains down in Africa”

In Nederland gaan we het liefst lekker naar de zon op vakantie, ver weg van de kans op regen. In Botswana ligt dat ietsje anders: in dit dorre land is regen uiterst zeldzaam. Regen wordt hier dan ook groots vereerd! Sterker nog: een enorme stortbui is in Botswana het recept voor een grote glimlach op de gezichten van de lokale bevolking. Het is ook een van de redenen waarom de Okavangodelta de hoogste concentratie dieren op aarde heeft: alle grote zoogdieren komen van heinde en ver naar deze oase om te hydrateren.

Onze accomodaties

Van unieke glampings tot luxe safari lodges; Botswana heeft een gevarieerd aanbod aan accommodaties voor elk budget. Wij kiezen zoveel mogelijk voor kleinschalige accommodaties, gerund door de lokale gemeenschappen. Elke plek is door onszelf bezocht. Zo weten we zeker dat iedere plek aan al jouw persoonlijke wensen voldoet!

Safari

We zeiden het al: Botswana is een van de meest bijzondere en meest ruige safaribestemmingen in Afrika. Naast nationale parken telt Botswana ook privé wildreservaten zoals het Moremi Game Reserve, aan de rand van de Okavangodelta. Dit ongerepte natuurgebied, met zowel waterrijke als droge gebieden, is geweldig voor een 4×4 self-drive.

Fly-in safari

Heb je weinig tijd, maar wil je geen hoogtepunt missen? Met een fly-in safari vlieg je in kleine vliegtuigjes van het ene natuurgebied naar het andere. Zo kan je in korte tijd toch totaal verschillende landschappen zien. Begin je reis bijvoorbeeld bij de beroemde Victoria Waterfalls in Zimbabwe en vervolg je reis door de lucht naar het Moremi Game Reserve in de Okavangodelta.

Ga op een duurzame safari

Duurzaamheid is voor ons de norm. Als reiziger hoef jij je daar geen druk over te maken. Wij zorgen ervoor dat jouw droomreis duurzaam is. Kleinschalig en lokaal zijn daarbij onze sleutelwoorden. Met community-owned accommodaties en bestemmingen buiten de gebaande paden, waar we direct samenwerken met lokale partners. Zo zorgen we voor een authentieke reiservaring en dragen we tegelijkertijd bij aan het welzijn van de lokale bevolking. Meer weten over Jouw Afrika Reis en onze visie op duurzaam reizen? Lees dan hier verder.

Over bloemetjes en bijtjes:
de sociale projecten van
Jouw Afrika Reis

Duurzaamheid is voor Jouw Afrika Reis meer dan een modewoord. Natuurlijk hebben onze reizen een impact. Wij doen er alles aan om die zo positief mogelijk te laten zijn. Zo ondersteunen we verschillende sociale projecten om de levens van de lokale bevolking te verbeteren. Zoals met Honeybee Heroes, een project waarmee onze reizigers een bijenkorf kunnen adopteren in de Zuid-Afrikaanse Westkaap. Dankzij dit project heeft een vrouw zonder inkomsten nu een baan waarmee ze haar kinderen naar school kan sturen, en tegelijkertijd helpen we de natuur.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op.
We geven graag antwoord op je vragen.
Jouw Afrika Reis is aangesloten bij VVKR & VZR Garant.
Zo ben je altijd verzekerd van een veilige en zorgeloze reis.
Boek jou reis
Over ons
Onze bestemmingen
Gravel Africa
Contact
Blog
Informatie
Reisvoorwaarden
Privacy Policy
Disclaimer
FAQ’s

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en blijf als eerste op de hoogte van nieuwe bestemmingen en unieke reiservaringen, inclusief reistips.