Duurzaam reizen

Door mijn grote liefde voor Afrika en als eigenaresse van een reisorganisatie voel ik een diepe betrokkenheid bij duurzaamheid. Het is voor mij van essentieel belang dat we ons als reizigers bewust zijn van de impact die we hebben op de landen die we bezoeken. We worden uitgenodigd om een glimp op te vangen van het dagelijks leven van de lokale bevolking en om te genieten van de schoonheid van hun land.

Bij mijn benadering van duurzaam toerisme streef ik naar authentieke en betekenisvolle reiservaringen. Ik werk samen met kleinschalige lodges en community-owned accommodaties die een diepgaand contact met de lokale bevolking mogelijk maken. Deze kleinschalige initiatieven geven ons de kans om deel uit te maken van het lokale leven, om te leren van de mensen die er wonen en om een waardevolle bijdrage te leveren aan de gemeenschappen die we bezoeken.

Honeybee heroes
In mijn streven naar duurzaamheid werk ik nauw samen met diverse partners, waaronder de non-profit organisatie Honeybee Heroes. Ik ben bijzonder trots op het initiatief dat we hebben genomen om 20 bijenkorven te adopteren met reizigers die met jouw Afrika reis op reis zijn geweest. De reizigers van Jouw Afrika Reis hebben de mogelijkheid om een directe positieve impact te hebben op het leven van anderen. Door het adopteren van 20 bijenkorven hebben we een vrouw met een laag inkomen een baan kunnen bieden.  Ze is nu verantwoordelijk voor de bijenkorven en de honing verkoopt ze terug aan de Honeybee heroes. Hierdoor heeft ze nu een inkomen waarmee ze eten op tafel kan zetten en haar kinderen naar school kan sturen.

Door bijenkorven te adopteren steunen we eigenlijk 3 doelen.
1. De natuur in Zuid-Afrika
2. Werkgelegenheid
3. Bij iedere adoptie word er 3 kilo honing gedoneerd aan een daklozen opvang in Kaapstad.

Bij Jouw Afrika reis hoef je, je als reiziger geen zorgen te maken over het nemen van verantwoordelijkheid over duurzaamheid. Voor Jouw Afrika reis is duurzaamheid de norm en ik doe er alles aan om greenwashing tegen te gaan. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de lokale bevolking trots kan blijven op hun land en dat ze hun cultuur en natuurlijke schatten met ons kunnen delen op een oprechte en authentieke manier.

Lokale bevolking
De lokale bevolking is trots op hun land en ze willen dit graag met ons delen. Ze willen ons verwelkomen in hun gemeenschappen, hun cultuur met ons delen en ons de natuurlijke schatten van hun omgeving laten zien. Helaas wordt dit vaak bemoeilijkt door grote lodges en standaardreizen, waar alles draait om efficiëntie en winst, en waar weinig tot geen contact met de lokale bevolking plaatsvindt. Zelfs wanneer er wel contact is, voelt het vaak opgezet en niet oprecht.

Mijn visie
Mijn visie is dat duurzaamheid de norm moet zijn, niet de uitzondering. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat reizigers bewust kiezen voor duurzame reizen, waarbij ze een positieve impact hebben op de bestemmingen die ze bezoeken en tegelijkertijd een dieper begrip en respect ontwikkelen voor de lokale cultuur. We moeten streven naar een reiservaring waarbij we niet alleen toeschouwers zijn, maar actieve deelnemers die zich verbinden met de lokale bevolking en bijdragen aan hun welzijn.