Kenia

Van gouden savannes met acaciabomen tot de met gletsjers bedekte vulkaan Mount Kenya. Maar ook witte stranden, regenwouden en woestijn: Kenia heeft het allemaal!

Beste reistijd

De beste reisperiode voor Kenia is van eind december tot maart en van juni tot en met oktober. In deze droge seizoenen heb je de meeste kans om wilde dieren te spotten. De beste tijd om de Grote Migratie in Maasai Mara Nationaal Park te zien is van juli tot oktober.

Klimaat

Omdat Kenia rond de evenaar ligt, is het er over het algemeen altijd lekker warm, met temperaturen die variëren per regio. Jaarlijks heeft Kenia twee regenseizoenen; van half maart tot juni en van november tot december.

aanbevelingen

Ontdek het pure Kenia met een self-drive reis. Zelf rijden geeft je de kans om te stoppen waar je maar wilt en een praatje te maken met de extreem vriendelijke lokale bevolking. Je zal zien dat ze altijd klaar staan om je te helpen!

bekend om

Kenia heeft de grootste diversiteit aan wilde dieren van heel Afrika. Zoals in Masaai Mara Nationaal Park, bekend om de jaarlijkse Grote Migratie van miljoenen wildebeesten, en Nationaal Park Amboseli, waar je de big five tegen de achtergrond van de Kilimanjaro kunt spotten.

Safariparadijs en
culturele diversiteit

Kenia is de safaribestemming van je dromen. Alsof je de film The Lion King bent ingestapt! Het land telt tientallen nationale parken en natuurreservaten, met een gigantische hoeveelheid wilde dieren. Van de big five tot de Grote Migratie, maar ook de special five kun je hier spotten. Denk aan zebra’s, giraffen, flamingo’s, struisvogels en nijlpaarden. Je zult ogen te kort komen! Behalve een enorme diversiteit aan dieren, telt Kenia ook een grote variëteit aan verschillende soorten landschappen en een kleurrijke bevolking met een veertigtal etnische groepen. Wil je een andere kant van Kenia zien, en écht in contact komen met de natuur en lokale bevolking? Jouw Afrika Reis stelt graag jouw ideale reisavontuur voor je samen!

Waarom Kenia?

Paardrijden op Mount Kenya

Niets is zo uniek als te paard de Mount Kenya verkennen. Liever wat langer de tijd? Het is ook mogelijk om een 2-daags avontuur aan te gaan op deze trouwe viervoeters en te kamperen in het regenwoud.

Fly-camping ervaren

Een van de meest bijzondere activiteiten in Kenia: fly-camping. Een ervaring waarbij je helemaal één wordt met de natuur. Overdag maak je een wandelsafari en ’s avonds slaap je in de open lucht naast een kampvuurtje en onder de sterren, in het kloppende hart van de wildernis.

De grote migratie bijwonen

Jaarlijks zijn de savannes van het Masaai Mara Nationaal Park het toneel van de grootste migratie van landzoogdieren op aarde. Het moment dat duizenden wildebeesten tegelijk zich in de Mara River storten. Een aanzicht dat je voor altijd zal bijblijven.
“Tessa is super betrokken en een heerlijk mens! Ze zal er alles aan doen om je reis tot een top avontuur te maken. Het persoonlijke contact is ons super bevallen. Mocht je enthousiast aan je plannen beginnen voor een reis dan zal Tessa er nog even een schepje bovenop doen. Mochten we ooit weer een reis in Afrika maken komen we zéker bij je terug. Ga zo door!”

– Frank

Op smaakavontuur in Kenia

Bierdrinkers en vleeseters zitten helemaal goed in Kenia. Althans, als je van lauw bier houdt… Kenianen drinken hun bier namelijk het liefst warm! Daarnaast zijn het echte carnivoren, in bijna alle gerechten zit vlees. Wil je nog meer Keniaanse delicatessen proberen? Proef dan eens het vruchtensnoepje dat van de baobab (apenbroodboom) wordt gemaakt. Dit snoepje heeft een vrij ongewone, pittige smaak en is een regelrechte hit in Kenia!

Onze accomodaties

Kenia heeft uiteenlopende accommodaties voor ieder budget. Van exclusieve safari lodges tot luxe glampings en community-owned homestays bij de lokale bevolking. Al onze accommodaties zijn door Jouw Afrika Reis bezocht en gecontroleerd op duurzaamheid en maatschappelijke impact.

Safari

In de bekende nationale parken kan het flink druk worden. Gelukkig valt er ook buiten de gebaande paden veel te ontdekken in Kenia. Zoals op het Laikipia Plateau in Centraal-Kenia, dat zich uitstrekt van Mount Kenya tot de noordelijke woestijngebieden. In dit enorme wildgebied is het toerisme kleinschalig en duurzaam opgezet met initiatieven van de lokale gemeenschappen.

De kust van Kenia

Wil je duiken, snorkelen of kitesurfen? Ook dat kan allemaal in Kenia! Veel plekken aan de kust zijn overbevolkt en worden overspoeld door massatoerisme. Jouw Afrika Reis brengt je naar de verlaten stranden, waar het water helderblauw is en de lodges duurzaam zijn.

Ontdek Kenia op een
duurzame manier

Duurzaamheid is voor ons de norm. Als reiziger hoef jij je daar geen druk over te maken. Wij zorgen ervoor dat jouw droomreis duurzaam is. Kleinschalig en lokaal zijn daarbij onze sleutelwoorden. Met community-owned accommodaties en bestemmingen buiten de gebaande paden, waar we direct samenwerken met lokale partners. Zo zorgen we voor een authentieke reiservaring en dragen we tegelijkertijd bij aan het welzijn van de lokale bevolking. Meer weten over Jouw Afrika Reis en onze visie op duurzaam reizen? Lees dan hier verder.

Over bloemetjes en bijtjes:
de sociale projecten van
Jouw Afrika Reis

Duurzaamheid is voor Jouw Afrika Reis meer dan een modewoord. Natuurlijk hebben onze reizen een impact. Wij doen er alles aan om die zo positief mogelijk te laten zijn. Zo ondersteunen we verschillende sociale projecten om de levens van de lokale bevolking te verbeteren. Zoals met Honeybee Heroes, een project waarmee onze reizigers een bijenkorf kunnen adopteren in de Zuid-Afrikaanse Westkaap. Dankzij dit project heeft een vrouw zonder inkomsten nu een baan waarmee ze haar kinderen naar school kan sturen, en tegelijkertijd helpen we de natuur.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op.
We geven graag antwoord op je vragen.

Jouw Afrika Reis is aangesloten bij VVKR & VZR Garant. Zo ben je altijd verzekerd van een veilige en zorgeloze reis.

Boek jou reis

Over ons

Onze bestemmingen

Gravel Africa

Contact

Blog

Informatie

Reisvoorwaarden

Privacy Policy

Disclaimer

FAQ’s

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en blijf als eerste op de hoogte van nieuwe bestemmingen en unieke reiservaringen, inclusief reistips.