Beste reistijd

De beste reistijd voor Mozambique is in het droge seizoen, van mei tot oktober. In deze periode zijn de temperaturen aangenaam en regent het weinig. Perfect om van de paradijselijke kust te genieten!

Klimaat

Aan de kust schommelt de temperatuur het hele jaar tussen de 25 en 30 graden. In het binnenland is het wat koeler. De regentijd duurt van november tot april. In deze periode valt soms zoveel regen dat de wegen onbegaanbaar raken.

aanbevelingen

Exotisch, afgelegen en ongerept: Mozambique is nog steeds een goed bewaard geheim onder reizigers. Gebaande paden bestaan hier nog niet. Je zal de tropische bounty stranden daarom grotendeels voor jezelf hebben.

bekend om

Mozambique heeft een kustlijn van maar liefst 2600 kilometer vol verlaten stranden, omringd met palmbomen. Zwemmend in het warme turquoise zeewater van de Indische Oceaan kom je zomaar dolfijnen tegen. Klinkt dat paradijselijk? Dat is het ook!

Paradijselijke stranden en
tropische eilanden

Met zijn paradijselijke stranden en tropische eilanden is Mozambique de ideale plek om volledig tot rust te komen. De bevolking doet hard zijn best om over de erfenis van de burgeroorlog heen te komen, en zal je daarom met open armen verwelkomen. Hoewel het toerisme hier nog erg kleinschalig is, vind je er prachtige en luxe lodges aan het strand. Gek op watersport? Ontdek dan de wonderlijke onderwaterwereld van Mozambique, met geweldige koraalriffen waar walvishaaien, mantaroggen en schildpadden het blauwe zeewater vullen. Een droombestemming voor duikers! Ook kan je suppen, snorkelen en kitesurfen. Met een bootje van eiland naar eiland varen is natuurlijk ook geen straf! Jouw Afrika Reis helpt je graag bij het plannen van jouw ideale strandvakantie naar Mozambique!

Waarom Mozambique?

verlaten stranden ontdekken

We zeiden het al: de paradijselijke stranden van Mozambique zijn nog onbekend bij het grote publiek. Je waant je als het ware op een onbewoond eiland, waar je niets anders hoort dan het ruisen van de zee.

In luxe relaxen

Ondanks dat het toerisme in Mozambique nog in de kinderschoenen staat, zijn er genoeg luxe lodges om uit te kiezen. Dit maakt het land de perfecte bestemming voor een huwelijksreis of ontspannen strandvakantie waarin je helemaal kunt opladen.

Leren duiken in Tofo

Altijd al willen leren duiken? Aan de kust van Mozambique vind je verschillende goede duikscholen. Bijvoorbeeld in het charmante vissersdorpje Tofo, op het schiereiland Inhambane. Hier zijn duiklocaties voor zowel beginners als voor ervaren duikers.
“Jouw Afrika Reis is een toporganisatie die luistert naar de reizigers. We hebben een onvergetelijke reis laten samenstellen door Zuid Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Tessa, we zijn superblij met je.”

– Ziporra

Portugese erfenis in Mozambique

Mozambique heeft als hoofdtaal Portugees. Dit komt door de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, die het land in 1498 ontdekte tijdens een expeditie van Portugal naar India. Hij werd gedwongen als gevolg van watergebrek in Mozambique aan te leggen. Da Gama en zijn bemanning werden hartelijk verwelkomd door de plaatselijke bewoners, die flink hadden uitgepakt met traditionele versieringen. Al snel werd Mozambique gekolonaliseerd. Vandaag de dag zijn de Portugese invloeden nog steeds voelbaar in onder andere de architectuur, de muziek en lokale keuken van Mozambique.

Onze accomodaties

Mozambique heeft een ruim aanbod aan zeer luxe lodges. Veel van deze accommodaties zijn een goed voorbeeld van hoe duurzaam toerisme kan bijdragen aan het behoud van de natuur en het welzijn van de bevolking. De lodges werken nauw samen met de lokale gemeenschappen, bieden hen werkgelegenheid en steunen sociale projecten in de dorpen. Daarbij zorgt het toerisme ervoor dat wilde dieren beter beschermd kunnen worden.

Safari

Een luxe strandvakantie in Mozambique is de ideale huwelijksreisbestemming. Bijvoorbeeld op de Bazaruto-archipel, een nationaal park met vijf paradijselijke eilandjes omgeven door koraalriffen. Denk aan verlaten strandjes met wit poederzand, glooiende duinen en het helderste warme zeewater. Mozambique is goed te combineren met een safari door Zuid-Afrika, Namibië of Botswana.

Geschiedenis

Mozambique kent een rijke geschiedenis, beïnvloed door inheemse culturen en koloniale overheersing. Historische gebouwen, zoals de Ilha de Mozambique, getuigen van de Portugese kolonisatie met prachtige architectuur, terwijl oude kerken, zoals de Kapel van Nossa Senhora Baluarte, de religieuze erfenis van het land weerspiegelen. Deze monumenten vertellen het verhaal van Mozambique’s verleden en de diverse invloeden die het hebben gevormd.

Duurzaamheid is de norm
bij Jouw Afrika Reis

Duurzaamheid is voor ons de norm. Als reiziger hoef jij je daar geen druk over te maken. Wij zorgen ervoor dat jouw droomreis duurzaam is. Kleinschalig en lokaal zijn daarbij onze sleutelwoorden. Met community-owned accommodaties en bestemmingen buiten de gebaande paden, waar we direct samenwerken met lokale partners. Zo zorgen we voor een authentieke reiservaring en dragen we tegelijkertijd bij aan het welzijn van de lokale bevolking. Meer weten over Jouw Afrika Reis en onze visie op duurzaam reizen? Lees dan hier verder.

Over bloemetjes en bijtjes:
de sociale projecten van
Jouw Afrika Reis

Duurzaamheid is voor Jouw Afrika Reis meer dan een modewoord. Natuurlijk hebben onze reizen een impact. Wij doen er alles aan om die zo positief mogelijk te laten zijn. Zo ondersteunen we verschillende sociale projecten om de levens van de lokale bevolking te verbeteren. Zoals met Honeybee Heroes, een project waarmee onze reizigers een bijenkorf kunnen adopteren in de Zuid-Afrikaanse Westkaap. Dankzij dit project heeft een vrouw zonder inkomsten nu een baan waarmee ze haar kinderen naar school kan sturen, en tegelijkertijd helpen we de natuur.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op.
We geven graag antwoord op je vragen.

Jouw Afrika Reis is aangesloten bij VVKR & VZR Garant. Zo ben je altijd verzekerd van een veilige en zorgeloze reis.

Boek jou reis

Over ons

Onze bestemmingen

Gravel Africa

Contact

Blog

Informatie

Reisvoorwaarden

Privacy Policy

Disclaimer

FAQ’s

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en blijf als eerste op de hoogte van nieuwe bestemmingen en unieke reiservaringen, inclusief reistips.