Beste reistijd

De beste reistijd voor Namibië is van half april tot oktober, in het droge seizoen. Voor het spotten van wilde dieren reis je het beste vanaf juni, wanneer de begroeiing lager is en de dieren veel bij de waterplaatsen te vinden zijn. Februari en maart zijn regenmaanden, maar de buien duren meestal maar kort.

Klimaat

Van subtropisch tot mediterraan en woestijnachtig: het klimaat in Zuid-Afrika is in elke regio weer anders. De zomers (van december tot februari, tegengesteld aan onze seizoenen) zijn lekker warm, terwijl de winters fris, maar meestal zonnig zijn.

aanbevelingen

Het onbekendere noorden van Namibië is geweldig voor een avontuurlijke self-drive reis. Spot woestijnolifanten in de onaardse rotswoestijn van Damaraland. Ook vind je hier eeuwenoude rotstekeningen. Even bijzonder is het Etosha Nationaal Park, met uitgestrekte zoutvlaktes en veel wilde dieren.

bekend om

Het dunbevolkte Namibië herbergt de meest geweldige landschappen ter wereld. Zoals de uitgestrekte Namibwoestijn met zijn beroemde rode zandduinen en surrealistische maanlandschappen, de gigantische Fish River Canyon en de bergachtige savannes van Damaraland.

Ruige avonturen en
self-drive plezier

Namibië is de ideale bestemming voor liefhebbers van ruige natuur, off-road roadtrips en avontuur. Oneindige woestijnen met felrode zandduinen, de een na grootste kloof ter wereld, het Etosha Nationaal Park vol wilde dieren, de traditionele woestijnvolken, de savannes en rotsformaties van Damaraland. Het uitgestrekte Namibië is geweldig om te ontdekken met een self-drive reis. Na een lange dag rijden over eindeloze wegen door telkens weer veranderende landschappen, kom je heerlijk bij in een luxe ecolodge, op een glamping of in je eigen daktent bovenop je 4×4. Jouw Afrika Reis kan het allemaal voor je regelen, het is maar net waar je wensen liggen!

Waarom Namibië?

Sterren kijken

In het dunbevolkte Namibië bestaat nauwelijks lichtvervuiling. Slaap onder een sterrenhemel en vergaap je aan de oneindige Melkweg. Een ervaring om nooit te vergeten!

Wandelsafari door de Kalahari

Voor de woestijnfanaten mag een wandelsafari door de Kalahari niet ontbreken. Hier spot je een aangepaste big five: de gemsbok, springbok, Kalahari-leeuw, eland en luipaard. Genoeg te zien dus!

De Epupa-watervallen ontdekken

Op de grens met Angola vind je de indrukwekkende Epupa-watervallen. Deze bestaan uit meerdere watervallen, waarvan de grootste waterval maar liefst 37 meter hoog is!
“Elke dag van onze reis door Namibië en Botswana was een nieuw avontuur, een perfecte mix van natuur en wildlife. Onze reis was een droom die uitkwam, en dat is volledig te danken aan Jouw Afrika Reis.”

– Glenn

Namibië's wereldse wonders

Namibië heeft wat bijzondere titels op zijn naam staan. Zo is de Namibwoestijn de oudste woestijn ter wereld (lees: zo’n 80 miljoen jaar oud!). Ook de zandduinen van de Sossusvlei zijn de hoogste zandduinen ter wereld! De Fish River Canyon is de tweede grootste canyon ter wereld. Op nummer één staat natuurlijk de beroemde Grand Canyon. Nog een nummer twee plek: Namibië is het op één na dunst bevolkte land ter wereld, Mongolië gaat er met de eerste plek vandoor. Tot slot: Etosha National Park is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Komt dat zien!

Onze accomodaties

Van overnachten in de meest luxe lodges in de natuur tot wildkamperen op het dak van je auto: het kan allemaal in Namibië. De meeste reizigers kiezen ervoor om verschillende accommodatievormen te combineren tijdens hun rondreis. Wij werken met kleinschalige lodges en luxe campings die een steentje bijdragen aan het leven van de lokale bevolking.

Safari

Een safari in Namibië is een unieke ervaring. De landschappen zijn niet te vergelijken met die van andere safaribestemmingen in Afrika. Zoals de zoutpannen van het Etosha Nationaal Park, de rotswoestijn van Damaraland of ga van de gebaande paden in de Caprivi-strook. Het groenste deel van Namibië in het uiterste noordoosten, onze persoonlijke favoriet.

Namibië met Botswana combineren

Van de droge woestijnlandschappen in Namibië tot de wildrijke Okavangodelta in Botswana: ontdek het beste van beide landen met een combinatiereis. Zo maak je jouw reis nog afwisselender en mis je niets van het beste van Afrika! Wij stellen graag jouw ideale reis voor je samen.

Maak kennis met Hans en Ansie en
hun community

Jouw Afrika Reis werkt direct samen met lokale partners in Namibië. We gaan altijd voor persoonlijke en lokale relaties met oog op de toekomst. Zoals met Hans en Ansie, de eigenaren van het bijzondere Mukuku Rest Camp. Vanaf deze camping ben je voor even onderdeel van het dagelijks leven van de dorpsbewoners die hun kleren wassen in de rivier, terwijl hun kinderen in het water spelen. Pas wel op voor de krokodillen en nijlpaarden die ook deze rivier bewonen! Mukuku is een verborgen paradijs, een groene oase waar je veel vogels kan spotten. Eigenaren Hans en Ansie zijn nauw betrokken bij de gemeenschap, en bouwden onder andere een school waar ze de kinderen ook van maaltijden voorzien. Meer weten over onze lokale partners? Lees dan hier verder.

Over bloemetjes en bijtjes:
de sociale projecten van
Jouw Afrika Reis

Duurzaamheid is voor Jouw Afrika Reis meer dan een modewoord. Natuurlijk hebben onze reizen een impact. Wij doen er alles aan om die zo positief mogelijk te laten zijn. Zo ondersteunen we verschillende sociale projecten om de levens van de lokale bevolking te verbeteren. Zoals met Honeybee Heroes, een project waarmee onze reizigers een bijenkorf kunnen adopteren in de Zuid-Afrikaanse Westkaap. Dankzij dit project heeft een vrouw zonder inkomsten nu een baan waarmee ze haar kinderen naar school kan sturen, en tegelijkertijd helpen we de natuur.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op.
We geven graag antwoord op je vragen.

Jouw Afrika Reis is aangesloten bij VVKR & VZR Garant. Zo ben je altijd verzekerd van een veilige en zorgeloze reis.

Boek jou reis

Over ons

Onze bestemmingen

Gravel Africa

Contact

Blog

Informatie

Reisvoorwaarden

Privacy Policy

Disclaimer

FAQ’s

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en blijf als eerste op de hoogte van nieuwe bestemmingen en unieke reiservaringen, inclusief reistips.