Beste reistijd

De beste reisperiode voor Oeganda is in de droge tijd, van december tot maart en van mei tot oktober. De wegen zijn dan goed begaanbaar en veel wilde dieren zijn makkelijker te spotten. Het regenseizoen heeft het voordeel dat het in die tijd groener en minder druk is.

Klimaat

Oeganda ligt rond de evenaar. De temperaturen zijn daarom het jaar rond ongeveer hetzelfde, variërend per regio en hoogte. In de laaglanden schommelt die tussen de 20 en 30 graden. In de bergen is het wat koeler.

aanbevelingen

Verken het noorden met een avontuurlijke roadtrip. Hier ligt Karamoja, een ruwe diamant die nog onbekend is onder toeristen. Reis over stoffige wegen van rode aarde en ontdek het traditionele Afrika van de inheemse Karamojong, waar de tijd lijkt stil te staan.

bekend om

Oeganda heeft een extreem diverse en prachtige natuur, met een enorme variëteit aan dieren. In de bergachtige regenwouden leven veel apensoorten, waaronder de majestueuze berggorilla en chimpansees.

Bijzondere berggorilla’s en
de mooiste natuurparken

Oeganda is nog niet zo bekend als Tanzania of Kenia, maar minstens evenveel de moeite waard. Dit land heeft de meeste afwisseling van landschappen van heel Afrika, en een enorme hoeveelheid dieren. Je vindt er vier leden van de big five – alleen de neushoorn komt hier helaas niet meer voor. Dat gemis wordt ruimschoots gecompenseerd door de bijzondere berggorilla die op twee plekken in Oeganda leeft, en die je kan bezoeken met een gorillatrekking. Even bijzonder is een reis naar het onbekende noorden, waar in de regio Karamoja de Kidepo Valley ligt. Wat ons betreft het mooiste en het meest avontuurlijk natuurpark van Oeganda. Klaar om Oeganda te verkennen? Jouw Afrika Reis stippelt met veel enthousiasme de perfecte route voor je uit!

Waarom Oeganda?

Vogels spotten op Vogelsafari

Ben jij een echte vogelliefhebber? Ga op vogelsafari en ontdek de meest kleurrijke en exotische vogels die het land Oeganda rijk is. Naast kraanvogels en de schoenbekvogels, tref je er ook ijsvogels, bijeneters, neushoornvogels en scharrelaars aan.

Hike tussen de inheemse stammen

Treed je graag buiten de gebaande paden? Ver weg van de moderne wereld? Dompel je onder in de inheemse levensstijl van de Mosopisiek, in de hogere delen van Kween District. Tijdens de hike vertelt een inheemse gids je alles over de oude gebruiken, zoals het maken van bamboe handwerk met Mosopisiek-vrouwen.

wildwaterRaften op de nijl

Een van de meest spectaculaire activiteiten van Oeganda? Wildwaterraften op de Nijl! Dit is één van de wildste plekken ter wereld om te raften, dus perfect voor de echte durfals. Geen zorgen, je wordt begeleid door een zeer professioneel team.
“Het is onze missie om jou het pure Afrika te laten ontdekken. Een authentiek reisavontuur van de gebaande paden, dat bijdraagt aan het welzijn van de lokale gemeenschappen.”

– Tom

Duur horloge of lokale snack?

Bestel je in Oeganda een Rolex, verwacht dan geen duur horloge. Een Rolex is een populaire snack gemaakt van ei, verschillende groenten en/of vlees en wordt in een wrap gerold. Rolled eggs dus, oftewel Rolex. Geniaal, toch? Ben je een visliefhebber? Breng dan beslist een bezoekje aan Kampala en Entebbe, want hier kun je bijna overal verse tilapia eten. Deze steden liggen vlakbij het Victoriameer, waar het barst van de tilapia. Pak je het liever wat experimenteler aan? Ook dan zit je in Oeganda goed, want de Oegandezen zijn gek op gebakken sprinkhanen! Vooral in november, het sprinkhanenseizoen, vind je overal kraampjes waar je verse sprinkhanen kunt kopen.

Onze accomodaties

Oeganda heeft een uiteenlopend aanbod van kleinschalige en duurzame accommodaties, passend binnen ieder budget. Over het algemeen zijn de accommodaties in Oeganda iets meer basic dan in andere Afrikaanse landen, maar je slaapt wel altijd op plekken waar een bijzonder verhaal aan vast zit. Denk aan een glamping in het regenwoud of een homestay bij de lokale bevolking.

Safari

Naast gorilla- en chimpanseetrekkings in de regenwouden, kan je ook geweldige safari’s maken in andere natuurgebieden. Denk aan het wildrijke Queen Elizabeth National Park, waar je olifanten, buffels, bavianen én boomklimmende leeuwen kan tegenkomen. Je hebt de wilde dieren in Oeganda nog helemaal voor jezelf!

Gorillatrekking

Het moment dat je na uren door de jungle lopen opeens wordt aangestaard door een familie berggorilla’s (waarvan de mannetjes tot wel 1,85 meter kunnen worden!) is simpelweg niet te evenaren. En het is een win-win: door een gorillatrekking te boeken, draag je een steentje bij aan het behoud van de nationale parken en de bescherming van de gorillafamilies.

Duurzaamheid en avontuur
gecombineerd

Duurzaamheid is voor ons de norm. Als reiziger hoef jij je daar geen druk over te maken. Wij zorgen ervoor dat jouw droomreis duurzaam is. Kleinschalig en lokaal zijn daarbij onze sleutelwoorden. Met community-owned accommodaties en bestemmingen buiten de gebaande paden, waar we direct samenwerken met lokale partners. Zo zorgen we voor een authentieke reiservaring en dragen we tegelijkertijd bij aan het welzijn van de lokale bevolking. Meer weten over Jouw Afrika Reis en onze visie op duurzaam reizen? Lees dan hier verder.

Over bloemetjes en bijtjes:
de sociale projecten van
Jouw Afrika Reis

Duurzaamheid is voor Jouw Afrika Reis meer dan een modewoord. Natuurlijk hebben onze reizen een impact. Wij doen er alles aan om die zo positief mogelijk te laten zijn. Zo ondersteunen we verschillende sociale projecten om de levens van de lokale bevolking te verbeteren. Zoals met Honeybee Heroes, een project waarmee onze reizigers een bijenkorf kunnen adopteren in de Zuid-Afrikaanse Westkaap. Dankzij dit project heeft een vrouw zonder inkomsten nu een baan waarmee ze haar kinderen naar school kan sturen, en tegelijkertijd helpen we de natuur.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op.
We geven graag antwoord op je vragen.

Jouw Afrika Reis is aangesloten bij VVKR & VZR Garant. Zo ben je altijd verzekerd van een veilige en zorgeloze reis.

Boek jou reis

Over ons

Onze bestemmingen

Gravel Africa

Contact

Blog

Informatie

Reisvoorwaarden

Privacy Policy

Disclaimer

FAQ’s

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en blijf als eerste op de hoogte van nieuwe bestemmingen en unieke reiservaringen, inclusief reistips.