Self-drive 10 dagen: Canyons en woestijnen (camping)

6 - 12 dagen
TYPE REIS

Self-Drive

+ 1
ACTIEF

Actief

Aantal personen

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7+

1400

Canyons en woestijnen

Hoogtepunten

 • Ontdek de Kalahari woestijn
 • Nature drive in de Kalahari 
 • Fish river canyon
 • Namib woestijn (sossusvlei )
 • 1 nacht in een prachtige lodge 
 • Ontdek Swakopmund

  De benoemde prijs is gebaseerd op 2 personen

Inclusief

 • Airport transfer
 • Toyota hilux met camping equiment
 • Nature drive in de Kalahari woestijn
 • Activiteiten zoals aangegeven in het programma
 • 11 camping overnachtingen
 • 1 Overnachting in een luxe lodge
 • 2 overnachtingen in Windhoek in River crossing lodge of Hotel Thule
 • 2 keer ontbijt
 • 1 keer diner

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Excursies en activiteiten die niet in het programma zijn benoemd
 • Entree kosten voor Namib woestijn (+/- 5 euro per persoon)
 • Fooien

Vervoer

Jullie zullen Namibië en Botswana ontdekken in een goed onderhouden Toyota Hilux. Omdat de wegen in Namibië voornamelijk off road zijn is een goed onderhouden auto erg belangrijk.

Kaart

Programma

Dag 1 en 2 Kalahari woestijn

Na het ontbijt verlaten jullie Windhoek in een 4x4 met camping equiment waar jullie de gehele reis in zullen rondrijden. Jullie beginnen de reis met een road trip naar de grootste zandmassa op aarde, de Kalahari woestijn. De kalahri is een uitgestrekte halfwoestijn. In tegenstelling tot andere echte woestijnen, ontvangt de Kalahari onregelmatige regenval. Voor velen is ‘dorstland’ een passendere beschrijving voor dit gebied. Bij gebrek aan permanent oppervlaktewater, is de Kalahari een uitdagende plek om te wonen, behalve voor diegenen die zich hebben aangepast op de omstandigheden. De Bosjesmannen noemen de Kalahari de 'ziel van de wereld', een emotionele beschrijving voor dit gebied! Met zijn dieprode zandduinen en eindeloze grasvlaktes afgewisseld met acacia's en struiken, herbergt het nog steeds een verrassend grote hoeveelheid speciaal aangepaste dieren in het wild. Jullie verblijven twee nachten in de Kalahari woestijn.

Dag 3: Quiver-kokerbos

Jullie vervolgen de reis en gaan verder naar het zuiden en rijden door dorre en uitgestrekte rotsachtige vlaktes. Jullie overnachten vandaag bij het unieke Quiver-kokerbos en de ‘Giant’s Playground’. Inbegrepen: Ontbijt en diner en een Nature drive

Dag 4: Fish river canyon

Jullie rijden vandaag vanuit het Quiver-kokerbos naar de Fish river canyon, waar jullie kunnen genieten van een prachtige uitzicht over de canyon. De Fish River Canyon bevindt zich in het noordelijke deel van de Nama Karoo en is de op een na grootste kloof op aarde, met een gigantisch ravijn dat in totaal ongeveer 160 km lang is, tot 27 km breed en op plaatsen bijna 550 meter diep. De Fish River is de langste binnenrivier die in Namibië wordt gevonden, maar de huidige stroom is slechts een druppel in vergelijking met de enorme hoeveelheid water die in het verleden door de canyon stroomde. Inbegrepen: Ontbijt en diner

Dag 5: Aus

Na het ontbijt rijden jullie door naar Aus waar jullie vannacht verblijven. Optioneel kunnen jullie Kolmanskop en Luderitz bezoeken. Kolmanskop is een verlaten diamantmijnstadje in het Sperrgebiet National Park. Ooit een welvarende en decadente stad totdat de diamanten op waren. Tegenwoordig staat Kolmanskop als een spookachtig monument voor het bloeiende verleden en biedt het unieke fotomotieven van bezoekers in een vervlogen tijdperk.

Dag 6: Namib woestijn

Vandaag vervolgen jullie de reis over wijd open vlaktes naar Sesriem bij de Namib-woestijn. Jullie verblijven op de camping in de nabijheid van Sesriem, de toegangspoort tot Sossusvlei, Dead Vlei en Sesriem Canyon, met enkele van de hoogste zandduinen op aarde die torenhoog boven de witte woestijnvlaktes uitsteken. In de middag kunnen jullie ontspannen doorbrengen in het zwembad, genieten van de uitgestrekte open vlaktes.

Day 7: Namib woestijn

Vandaag staan jullie vroeg op om de zonsopkomst vanuit Namib Naukluft National Park te bewonderen, het belooft een prachtige schilderachtig zonsopkomst. Na de zonsopkomst vanaf de duinen rijden jullie naar Deadvlei omringd door enkele van de hoogste duinen op aarde en Sossusvlei, waar de droge Tsauchab-rivier abrupt eindigt tussen de duinen. Grijp de kans om een van deze majestueuze duinen op te lopen om het onderliggende woestijnlandschap te bewonderen. Daarna bezoeken jullie de Sesriem Canyon, een natuurverschijnsel in het hart van de Namib-woestijn.

Dag 8 en 9: Swakopmund

Na het ontbijt vervolgen jullie de reis naar de kleine nederzetting van Solitaire aan de rand van het Namib Naukluft National Park. Hier is het de moeite waard om te genieten van een kopje koffie met de heerlijke appeltaart waarover in zoveel reisboeken is geschreven voordat we de glooiende heuvels van de Kuiseb-vallei naar voor de Atlantische Oceaan inruilen. Eenmaal in Swakopmund aangekomen hebben jullie voldoende vrijetijd om een leuke activiteit te ondernemen of om juist heerlijk te relaxen. Swakopmund wordt vaak 'de speeltuin van Namibië' genoemd, het heeft tal van activiteiten, variërend van avontuur tot het verkennen van de fascinerende Namib-woestijn en de dieren en planten die hier voorkomen en overleven. Omarm het ontspannen tempo van deze idyllische kustplaats onder het genot van koffie en versgebakken broodjes in een van de vele cafés. Of verken de ruige, zinderende woestijn tijdens een dagtour of bekijk deze geweldige omgeving vanuit de lucht tijdens een rondvlucht. Vind je innerlijke kind en duw de adrenaline tot het uiterste met extreme avonturen zoals parachutespringen over de woestijn of quadrijden en zandboarden in de duinen. Neem de tijd om het gevoel van deze schilderachtige stad te krijgen met zijn historische gebouwen, musea, winkelgalerijen en strandbar die door het levendige gebruik van kleur en de Boheemse levensstijl in zijn eigen persoonlijkheid is veranderd

Dag 10: Einde van de reis

Na het ontbijt rijden jullie terug naar Windhoek voor een hotel overnachting of een internationale vlucht.