Self-drive 14 dagen: Namibië in Luxe

12 - 20 Dagen
ACTIEF

Relax

Aantal personen

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7+

4350

Self-drive 14 dagen: Namibië in Luxe

Hoogtepunten

 • Ontdek de Kalahari woestijn 
 • Bezoek de Namib woestijn
 • Ontdek Swakopmund
 • Bezoek Spitzkoppe
 • Ga opzoek naar de big 5 in Etosha 
 • Verblijf in luxe lodges

Het is ook mogelijk deze reis met een privé chauffeur te maken
De prijs van de reis is gebaseerd op 2 personen.

Inclusief

 • Toyota Hilux
 • Basis verzekering (Toyota hilux)
 • Nature drive in de Kalahari
 • 4 game drives in Etosha national park
 • 13 overnachtingen op basis van Dinner, bed and breakfast
 • 2 dagen All inclusive
 • Professionele gids
 • Etosha national park entree fee
 • Overnachtingen in luxe lodges

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Excursies en activiteiten die niet in het programma zijn benoemd
 • Fooien

Vervoer

Omdat de wegen in Namibie voornamelijk off road zijn maken jullie tijdens de reis gebruik van een Toyota hilux. Op aanvraag kan dit gewijzigd worden in een Toyota Fortunner of een Toyota Landcruiser

Kaart

Programma

Dag 1 Windhoek

Na een lange vlucht worden jullie opgewacht door een transfer op het vliegveld die jullie naar jullie lodge brengt. Het ophalen van de huurauto word afgestemd op de aankomsttijd in Windhoek. Inbegrepen: Ontbijt en diner

Dag 2: Kalahari woestijn

Na het ontbijt verlaten jullie Windhoek in een 4x4 waar jullie de gehele reis in zullen rondrijden. Jullie beginnen de reis met een road trip naar de grootste zandmassa op aarde, de Kalahari woestijn. De kalahri is een uitgestrekte halfwoestijn. In tegenstelling tot andere echte woestijnen, ontvangt de Kalahari onregelmatige regenval. Voor velen is ‘dorstland’ een passendere beschrijving voor dit gebied. Bij gebrek aan permanent oppervlaktewater, is de Kalahari een uitdagende plek om te wonen, behalve voor diegenen die zich hebben aangepast op de omstandigheden. De Bosjesmannen noemen de Kalahari de 'ziel van de wereld', een emotionele beschrijving voor dit gebied! Met zijn dieprode zandduinen en eindeloze grasvlaktes afgewisseld met acacia's en struiken, herbergt het nog steeds een verrassend grote hoeveelheid speciaal aangepaste dieren in het wild.

Dag 3: Kalahari woestijn

Vandaag hebben jullie de gehele dag te tijd om de Kalahari woestijn te ontdekken. Aan het einde van de dag staat er een Nature drive gepland. Samn met een een getrainde gids gaan jullie de flora and fauna van de omgeving ontdekken.

Dag 4 en 5: Namib woestijn

Vandaag vervolgen jullie de reis over wijd open vlaktes naar Sesriem bij de Namib-woestijn. Jullie verblijven net buiten Sesriem in een luxe lodg. In de middag kunnen jullie ontspannen doorbrengen in het zwembad, genieten van de uitgestrekte open vlaktes. Op dag 5 hebben jullie de gehele dag o. Sossusvlei, Dead Vlei en Sesriem Canyon, met enkele van de hoogste zandduinen op aarde die torenhoog boven de witte woestijnvlaktes uitsteken te verkennen.

Dag 6: Woestijn

Na het ontbijt verlatn jullie de lodge en maken jullie een korte road trip naar de volgende lodge. Jullie verblijven jullie vannacht met en prachtig uitzicht op de omgeving. De rest van de dag kunnen jullie relaxen.

Dag 7 en 8: Swakopmund

Na het ontbijt vervolgen jullie de reis naar de kleine nederzetting van Solitaire aan de rand van het Namib Naukluft National Park. Hier is het de moeite waard om te genieten van een kopje koffie met de heerlijke appeltaart waarover in zoveel reisboeken is geschreven voordat we de glooiende heuvels van de Kuiseb-vallei naar voor de Atlantische Oceaan inruilen. Eenmaal in Swakopmund aangekomen hebben jullie voldoende vrijetijd om een leuke activiteit te ondernemen of om juist heerlijk te relaxen. Swakopmund wordt vaak 'de speeltuin van Namibië' genoemd, het heeft tal van activiteiten, variërend van avontuur tot het verkennen van de fascinerende Namib-woestijn en de dieren en planten die hier voorkomen en overleven. Omarm het ontspannen tempo van deze idyllische kustplaats onder het genot van koffie en versgebakken broodjes in een van de vele cafés. Of verken de ruige, zinderende woestijn tijdens een dagtour of bekijk deze geweldige omgeving vanuit de lucht tijdens een rondvlucht. Vind je innerlijke kind en duw de adrenaline tot het uiterste met extreme avonturen zoals parachutespringen over de woestijn of quadrijden en zandboarden in de duinen. Neem de tijd om het gevoel van deze schilderachtige stad te krijgen met zijn historische gebouwen, musea, winkelgalerijen en strandbar die door het levendige gebruik van kleur en de Boheemse levensstijl in zijn eigen persoonlijkheid is veranderd. Overnachting: Accomodatie

Dag 9 en 10: Spitzkoppe

Na het ontbijt vervolgen jullie de weg naar Spitzkoppe waar jullie kunnen genieten van de prachtige rode rotspartijen. Je kunt in de omgeving leuk handgemaakte souvenirs kopen. De bevolking rondom Spitzkoppe is namelijk erg creatief.

Dag 11 en 12: Etosha national park

Na het ontbijt vervolgen jullie de reis naar het randje van Etosha. De komende twee nachten verblijven jullie in en luxe lodge met 2 game drives per dag inclusief. De getrainde gidsen zullen jullie meenemen in het national park en samen met jullie opzoek gaan naar de big 5!

Dag 13 en 14: Waterberg plateau

Na het ontbijt vervolgen jullie de weg naar Waterberg plateau park waar jullie de komende twee nachten zullen verblijven. Er zijn optionele activiteiten te onderemen zoals ‘Rhino tracking’ en bijzondere wandelingen met een gids.

Dag 15: Windhoek

Vandaag rijden jullie terug naar Windhok waar jullie de auto inleveren. De rest van de dag hebben jullie tijd om Windhoek te verkennen.

Dag 16: Vliegen

Vandaag worden jullie naar het vliegveld gebracht met een transfer en vliegen jullie terug met een internationale vlucht.