Self-drive 21 dagen Johannesburg-Kaapstad: Safari en Landschappen

20- 31 Dagen
TYPE REIS

Self-Drive

+ 2
ACTIEF

Actief

Aantal personen

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7+

1350

Johannesburg-Kaapstad: Safari en Landschappen

Hoogtepunten

 • Ontdek de Panoramaroute 
 • Ga opzoek naar de big 5 in het Kruger park
 • Maak kennis met het bijzondere eSwatini  
 • Ga opzoek naar de big 5 in Hluhluwe–iMfolozi Park met een game drive (inclusief)
 • Maak prachtige wandelingen in Storm river mouth park
 • Ontdek de Garden route
 • Ontmoet de pinguins van Zuid-Afrika op Boulders beach
 • Ontdek Kaapstad

 

De reis kan geüpgrade worden naar een luxe reis met onder andere 2 overnachtingen in een safari lodge en verschillende activiteiten zoals de Wijn tram in Franschhoek en walvissen spotten in False bay. Prijs +/- 1900 euro per persoon.

Deze reis met het gezin maken? Dan passen we locaties zoals Franschhoek aan zodat het een echte gezinsreis wordt.
De prijs van de reis is gebaseerd op 2 personen. 

Inclusief

 • Huurauto Johannesburg- Durban
 • Huurauto Port elizabeth - Kaapstad
 • 2x One way fee en grensoverschrijding
 • 2 bestuurders en all inclusive verzekerd
 • Hlane royal nationaal park Bush walk
 • Full day game drive in Hluhluwe–iMfolozi Park (inclsuief lunch)
 • 8 keer ontbijt
 • 20 overnachtingen in leuke en bijzondere guesthouses

Exclusief

 • Internationale vluchten(+/- 600 euro per persoon)
 • Binnenlandse vluchten (+/- 65 euro per persoon)
 • Tol
 • Persoonlijke uitgaven
 • Excursies en activiteiten die niet in het programma zijn benoemd
 • Entree Fees voor de nationale parken
 • Alcoholische dranken
 • Slaapzak en kussen
 • Fooien

Vervoer

Jullie zullen tijdens de reis rijden in een Ford fiësta of gelijkwaardig.

Optioneel

 • Whale watching false bay +/- 65 euro per persoon
 • Game drive in het Kruger park +/- 30 euro per persoon
 • Upgrade naar bush lodge bij het Kruger park inclusief ontbijt en diner en 2 game drives +/- 100 euro per persoon
 • Zipline adventure bij Tstiskamma nationaal park +/- 40 euro per persoon
 • Wine tram in Franschhoek +/- 18 euro per persoon
 • Canyoning bij de Mac mac falls +/- 33 euro per persoon

Kaart

Programma

Dag 1: Road trip naar de Panorma route

Vandaag begint jullie reis in Zuid-Afrika met een prachtige road trip van Johannesburg naar Sabie op de Panorama route. Eenmaal aangekomen kunnen jullie heerlijk uitrusten in jullie verblijf en op een warme dag heerlijk afkoelen in het zwembad .

Dag 2: Watervallen route

Vandaag kunnen jullie de watervallen route rondom Sabie rijden, er zijn verschillende mooie watervallen te bewonderen in verschillende vormen en maten. De grootste Waterval komen jullie tegen op de weg naar Graskop namelijk de Mac Mac falls. Als jullie van avontuur houden is het mogelijk om een avontuurlijke canyoning activiteit te boeken (+/- 40 euro) Samen met een ervaeren gids lopen jullie dan door de bossen en de canyon naar de onderkant van de Mac mac falls. Echt een hele bijzondere ervaring! Vanvaond slapen jullie in de buurt van Graskop.

Dag 3: Panorma route

Vandaag rijden jullie vanuit Graskop naar een paar hoogtepunten van de panorama route. Waaronder God’s window, Bourke’s Luck potholes en de beroemde Three Rondavels. In het het officiële draaiboek van jullie reis zullen jullie leuk tips vinden over de beste plekjes voor een leuke lunch, informatie en geschiedenis over de bezienswaardigheden. Jullie road trip eindigt vandaag in Phalaborwa, Phalaborwa is gelegen aan het Krugerpark. Vanuit hier kunnen jullie op dag 4 gemakkelijk via de Phalaborwa gate het Kruger NP in.

Dag 4: Kruger nationaal park

Vandaag staan jullie vroeg op om het Kruger NP in te gaan. Hoe vroeger jullie het park in gaan hoe groter de kans is om de dieren te spotten die overdag slapen. Vanavond slapen jullie in een van de rest camps in het Krugerpark vanuit hier kunnen jullie game drives maken met een gids.

Dag 5: Kruger nationaal park

Vandaag hebben jullie weer de hele dag de kans om de Big Five te spotten. Aan het eiende van de dag verlaten jullie het Kruger park en slapen jullie in en klein dorpje gelegen aan het Kruger park.

Dag 6: eSwatini

Vanuit het Kruger NP rijden jullie naar het Koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland). Jullie slapen hier in Hlane royal nationaal park waar geen elektriciteit is. Als het donker word, worden er overal lantarens neergezet. Heel romantisch!

Dag 7: Bush walk

Vandaag staan jullie vroeg op om een Bush walk te maken in Hlane royal nationaal park (inclusief). Samen met een getrainde gids gaan jullie opzoek naar wilde dieren zoals de neushroon! Spannend! Na de Bush walk rijden jullie naar Mlilwane wildlife sanctuary. In dit National park lopen nijlpaarden, zebra's, krokodillen en nog veel meer rond. Een groot avontuur dus

Dag 8: Mlilwane wildlife sanctuary

Vandaag hebben jullie de hele dag de tijd om Mliliwane te ontdekken, ga bijvoorbeeld mountainbike, wandelen of paardrijden! Er zijn vele verschillende prachtig wandelpaden door het park die je zonder begeleiding mag betreden.

Dag 9 en 10: St lucia

Jullie laten het bijzondere eSwatini achter jullie en gaan naar St lucia in Zuid-Afrika. St lucia staat bekend om de nijlpaarden die overdag relaxen in de rivier monding maar s'avonds lopen ze het liefst door het centrum. St Lucia is gelegen aan de warme Indische Oceaan. St lucia heeft kilometerslange stranden, waar je heerlijk kunt zonnebaden en waar je het hele jaar door kunt zwemmen in de warme golven van de Indische Ocean. Op dag 9 maken jullie een Full day game drive in Hluhluwe–iMfolozi Park. (inclusief)Samen met een getrainde gids gaan jullie het national park ontdekken en opzoek naar de big 5!

Dag 11: jeffreys baai

Vandaag maken jullie een binnenlandse vlucht vanuit Durban naar Port Elizabeth. Vervolgens rijden jullie in een uur naar Jeffreys bay, Jeffreys bay is vooral bekend als surf locatie er worden jaarlijks grote surf evenementen gehouden zoals de J-bay open.

Dag 12: Storm river mouth

Welkom op de Garden route, dit stuk is het meest begroeide stuk, het landschap is er prachtige. Vannacht verblijven jullie in het prachtige Storm river mouth in Tsitsikamma nationaal park. Je kunt hier prachtig wandelen en genieten van het prachtige uitzicht over de kustlijn.

Dag 13: Garden route

Vandaag hebben jullie tijd om Tsitiskamma NP te ontdekken, vervolgens rijden jullie verder naar Plettenbergbaai. Onderweg kunnen jullie genieten van het prachtige uitzicht en als je durft kunnen jullie bungee jumpen van de Bloukrans bridge! Vannacht slapn jullie in een luk Guesthouse met uitzicht op de Indisch oceaan

Dag 14: Oudtshoorn

Vandaag rijden jullie vanuit Plettenberg bay naar Oudtshoorn, het is niet ver maar halverwege de route ligt mijn favoriete struisvogel boerderij. Het is een hele goede plek voor het eten van een struisvogel steak! Vervolgens rijden jullie naar Oudtshoorn waar jullie de neem een kijkje in de Cangoo caves zouden kunnen bezoeken

Dag 15 en 16: Franschhoek

Vandaag rijden jullie vanuit Oudtshoorn over route 62 naar Franschhoek waar jullie de komende twee nachten verblijven. Jullie zullen in het centrum verblijven waardoor je in de avond gemakkelijk naar omliggend restaurants kunt lopen. Ook een groot pluspunt is dat de wine tram vertrekt vanuit het centrum. De winetram is optioneel (+/- 16 euro per persoon)

Dag 17: Kalkbay

Na twee prachtige dagen in Franschhoek gaan jullie verder naar het kust plaatsje Kalkbay. Vanuit hier kunnen jullie een walvissen tour maken! Echt een hele bijzondere ervaring (+/- 65 euro per persoon).

Dag 18: Cape point

Vandaag rijden jullie naar het bijzonderen Cape point nationaal park hier kunnen jullie wandelen naar de vuurtoren en kaap de goede hoop bezoeken. Vervolgens rijden jullie via de prachtige Chapmans peak drive naar Kaapstad .

Dag 19 en 20: Kaapstad

Welkom in Kaapstad, de stad van met de gigantische tafelberg heerlijk eten, gastvrije mensen en o zoveel geschiedenis. Jullie hebben 2 dagen om de stad te leren kennen. Er zijn zoveel leuke en intressante activiteiten te doen in deze bijzondere stad om jullie een idee te geven heb ik een paar voorbeelden: bewandel de Tafelberg of Lions head, bezoek verschillende heerlijke food markets, ga shoppen in Waterfront, bezoek Robben island, maak een fiets tour door de townships of door de stad of luier een dagje op het strand in Campsbay. . .

Dag 21: Kaapstad

Helaas zit jullie reis naar zuid-Afrika er alweer op en Vliegen jullie vandaag terug naar huis.