Self-drive 22 dagen Johannesburg – Kaapstad: Safari en bergen

20- 31 Dagen
TYPE REIS

Self-Drive

+ 2
ACTIEF

Actief

Aantal personen

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7+

1650

Johannesburg - Kaapstad: Safari en bergen

Hoogtepunten

 • Ontdek de Panormaroute 
 • Ga opzoek naar de big 5 in het Kruger nationaal park
 • Maak kennis met het bijzondere eSwatini
 • Maak een Bush walk in Hlane royal nationaal park (inclusief)
 • 2 nachten in cottage in de indrukwekkende Drakensberge
 • Slaap in Storm river mouth rest camp
 • Ontdek de Garden route
 • Ontdek de wijnlanden van Zuid-Afrika in Franschhoek met de Wine tram (Inclusief)
 • Walvissen spotten in False bay (inclusief, seizoensgebonden)
 • Ontdek Kaapstad

De prijs van de reis is gebaseerd op 2 personen

Inclusief

 • Huurauto Johannesburg
 • Huurauto Port elizabeth - Kaapstad
 • One way fee en grensoverschrijding
 • 2 bestuurders en all inclusieve verzekerd
 • Hlane royal nationaal park Bush walk
 • Whale watching tour in False bay
 • Whale watching tour in False bay
 • Wine tram in Franschhoek
 • Airport transfer in Kaapstad
 • Entree fee voor het Kruger nationaal park
 • Entree fee voor Hlane royal nationaal park</li
 • Entree fee voor Mlilwane wildlife sanctuary
 • Entree fee voor Storm river mouth (Tsitsikamma nationaal park)
 • 21 overnachtingen in leuke en bijzondere guesthouses
 • 15 keer ontbijt
 • 5 keer diner

Exclusief

 • Internationale vluchten (+/- 600 euro per persoon)
 • Tol
 • Binnenlandse vluchten (+/- 65 euro per persoon)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Excursies en activiteiten die niet in het programma zijn benoemd
 • Entree fee voor Cape of good hoop (+/- 20 euro per persoon)
 • Entree fee voor Boulders beach (+/- 10 euro per persoon)
 • Fooien

Vervoer

Tijdens de reis maken jullie gebruik van twee verschillende huurauto's. Beiden auto's zijn een Ford fiesta of gelijkwaardig. De auto's kunnen zonder enkel probleem worden geüpgraded naar jullie wensen. Denk bijvoorbeeld aan een Renault duster tijdens het eerste deel van de route zodat je in het Kruger park iets hoger zit en zo nu en dan een off road weg kunt nemen. Liever een 4x4? Dan is een Toyota fortuner een hele goede optie.

Kaart

Programma

Dag 1: Road trip naar de Panorma route

Vandaag begint jullie reis in Zuid-Afrika met een prachtige road trip van Johannesburg naar Sabie op de Panorama route. Eenmaal aangekomen kunnen jullie heerlijk uitrusten in jullie verblijf en op een warme dag heerlijk afkoelen in het zwembad .

Dag 2: Watervallen route

Vandaag kunnen jullie de watervallen route rondom Sabie rijden, er zijn verschillende mooie watervallen te bewonderen in verschillende vormen en maten. De grootste Waterval komen jullie tegen op de weg naar Graskop namelijk de Mac Mac falls. Als jullie van avontuur houden is het mogelijk om een avontuurlijke canyoning activiteit te boeken (+/- 40 euro) Samen met een ervaeren gids lopen jullie dan door de bossen en de canyon naar de onderkant van de Mac mac falls. Echt een hele bijzondere ervaring! Vanvaond slapen jullie in de buurt van Graskop.

Dag 3: Panorma route

Vandaag rijden jullie vanuit Graskop naar een paar hoogtepunten van de panorama route. Waaronder God’s window, Bourke’s Luck potholes en de beroemde Three Rondavels. In het het officiële draaiboek van jullie reis zullen jullie leuk tips vinden over de beste plekjes voor een leuke lunch, informatie en geschiedenis over de bezienswaardigheden. Jullie road trip eindigt vandaag in Phalaborwa, Phalaborwa is gelegen aan het Krugerpark. Vanuit hier kunnen jullie op dag 4 gemakkelijk via de Phalaborwa gate het Kruger NP in.

Dag 4: Kruger nationaal park

Vandaag staan jullie vroeg op om het Kruger NP in te gaan. Hoe vroeger jullie het park in gaan hoe groter de kans is om de dieren te spotten die overdag slapen. Vanavond slapen jullie in een van de rest camps in het Krugerpark vanuit hier kunnen jullie game drives maken met een gids.

Dag 5: Kruger nationaal park

Vandaag hebben jullie weer de hele dag de kans om de Big Five te spotten. Aan het eiende van de dag verlaten jullie het Kruger park en slapen jullie in en klein dorpje gelegen aan het Kruger park.

Dag 6: eSwatini

Vanuit het Kruger NP rijden jullie naar het Koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland). Jullie slapen hier in Hlane royal nationaal park waar geen elektriciteit is. Als het donker word, worden er overal lantarens neergezet. Heel romantisch!

Dag 7: Bush walk

Vandaag staan jullie vroeg op om een Bush walk te maken in Hlane royal nationaal park (inclusief). Samen met een getrainde gids gaan jullie opzoek naar wilde dieren zoals de neushroon! Spannend! Na de Bush walk rijden jullie naar Mlilwane wildlife sanctuary. In dit National park lopen nijlpaarden, zebra's, krokodillen en nog veel meer rond. Een groot avontuur dus

Dag 8: Mlilwane wildlife sanctuary

Vandaag hebben jullie de hele dag de tijd om Mliliwane te ontdekken, ga bijvoorbeeld mountainbike, wandelen of paardrijden! Er zijn vele verschillende prachtig wandelpaden door het park die je zonder begeleiding mag betreden.

Dag 9: Terug naar Zuid-Afrika

Jullie laten het bijzondere eSwatini achter jullie en gaan naar Dundee in Zuid-Afrika. Jullie verblijven hier in een hele leuk en speciale bed and Breakfast. De kamers zijn allemaal Rondavels dit zijn traditionele Zulu huizen maar dan met een moderne twist.

Dag 10 en 11: Drakensberge

Na het ontbijt is het tijd voor een road trip naar een van mijn favoriete locaties in Zuid-Afrika, de prachtige Drakensberge! De komende 2 nachten zullen jullie verblijven in een fijne cottage met ontbijt en diner inbegrepen. De komende dagen kunnen jullie de Drakensberge verkennen, beklim bijvoorbeeld de Amphitheater samen met een gids.

Dag 12: jeffreys baai

Vandaag maken jullie een binnenlandse vlucht vanuit Johnnaesburg naar Port Elizabeth. Vervolgens rijden jullie in een uur naar Jeffreys bay, Jeffreys bay is vooral bekend als surf locatie er worden jaarlijks grote surf evenementen gehouden zoals de J-bay open.

Dag 13: Storm river mouth

Welkom op de Garden route, dit stuk is het meest begroeide stuk, het landschap is er prachtige. Vannacht verblijven jullie in het prachtige Storm river mouth in Tsitsikamma nationaal park. Je kunt hier prachtig wandelen en genieten van het prachtige uitzicht over de kustlijn.

Dag 14: Garden route

Vandaag hebben jullie tijd om Tsitiskamma NP te ontdekken, vervolgens rijden jullie verder naar Plettenbergbaai. Onderweg kunnen jullie genieten van het prachtige uitzicht en als je durft kunnen jullie bungee jumpen van de Bloukrans bridge! Vannacht slapen jullie in een luk Guesthouse met uitzicht op de Indisch oceaan

Dag 15: Oudtshoorn

Vandaag rijden jullie vanuit Plettenberg bay naar Oudtshoorn, het is niet ver maar halverwege de route ligt mijn favoriete struisvogel boerderij. Het is een hele goede plek voor het eten van een struisvogel steak! Vervolgens rijden jullie naar Oudtshoorn waar jullie de neem een kijkje in de Cangoo caves zouden kunnen bezoeken

Dag 16 en 17: Franschhoek

Vandaag rijden jullie vanuit Oudtshoorn over route 62 naar Franschhoek waar jullie de komende twee nachten verblijven. Jullie zullen in het centrum verblijven waardoor je in de avond gemakkelijk naar omliggend restaurants kunt lopen. Op dag 17 gaan jullie de wijnlanden van Franschhoek ontdekken met de enige echte Wine tram (Inbegrepen).

Dag 18: Walvissen

Na twee prachtige dagen in Franschhoek gaan jullie verder naar het kust plaatsje Kalkbay. Vanuit hier maken jullie aan het einde van de dag een walvissen tour! Echt een hele bijzondere ervaring (inbegrepen).

Dag 19: Cape point

Vandaag rijden jullie naar het bijzondere Cape point nationaal park hier kunnen jullie wandelen naar de vuurtoren en kaap de goede hoop bezoeken. Vervolgens rijden jullie via de prachtige Chapmans peak drive naar Kaapstad .

Dag 20 en 21: Kaapstad

Welkom in Kaapstad, de stad van met de gigantische tafelberg heerlijk eten, gastvrije mensen en o zoveel geschiedenis. Jullie hebben 2 dagen om de stad te leren kennen. Er zijn zoveel leuke en intressante activiteiten te doen in deze bijzondere stad om jullie een idee te geven heb ik een paar voorbeelden: bewandel de Tafelberg of Lions head, bezoek verschillende heerlijke food markets, ga shoppen in Waterfront, bezoek Robben island, maak een fiets tour door de townships of door de stad of luier een dagje op het strand in Campsbay. . .

Dag 22: Kaapstad

Helaas zit jullie reis naar zuid-Afrika er alweer op en Vliegen jullie vandaag terug naar huis.