Beste reistijd

Zuid-Afrika is het hele jaar door te bezoeken. Het land strekt zich namelijk over verschillende klimaatzones uit, wat betekent dat de beste reistijd en het weer per maand sterk kunnen variëren.

Klimaat

Van subtropisch tot mediterraan en woestijnachtig: het klimaat in Zuid-Afrika is in elke regio weer anders. De zomers (van december tot februari, tegengesteld aan onze seizoenen) zijn lekker warm, terwijl de winters fris, maar meestal zonnig zijn.

aanbevelingen

De onbekende provincie KwaZoeloe-Natal is Zuid-Afrika in postzegelformaat. Hier spot je de big five in nog onontdekte wildparken, beklim je de prachtige Drakensbergen en luier je op de stranden van de prachtige kust.

bekend om

Zuid-Afrika vertegenwoordigt het beste van alle werelden in één land: van uitgestrekte savannes vol wilde dieren tot heuvelachtige wijngaarden, ruige bergketens en fijne stranden. Ook op gebied van cultuur, geschiedenis en gastronomie valt er onwijs veel te ontdekken.

Ongelofelijke diversiteit
en ongekende luxe

Zuid-Afrika heeft het werkelijk allemaal: van het bekende Krugerpark tot nog onontdekte wildparken waar je in alle rust de big five kunt spotten, ruige bergketens, de Tuinroute, de wijngebieden rondom Kaapstad, stranden met pinguïns en de geschiedenis van de Apartheid. En zo kunnen we nog wel even doorgaan! Zuid-Afrika is een bestemming met voor ieder wat wils. Verwacht luxe service met een ongekende prijs-kwaliteitverhouding. Wil je de ongebaande paden van dit land ontdekken? Jouw Afrika Reis maakt graag een persoonlijk reisvoorstel met bijzondere bestemmingen en accommodaties die (nog) niet in de reisgidsen staan.

Waarom Zuid-Afrika?

Snorkelen in Kosi Bay

Voor de kust van Kosi Bay kun je een van de best bewaarde koraalriffen van Zuid-Afrika ontdekken. Naast diverse soorten koraal, kun je prachtige kleurrijke vissen spotten tijdens het snorkelen. Een unieke ervaring!

De Kaapse wijnlanden verkennen

De Kaapse wijnlanden is bij uitstek de regio waar de heerlijkste wijnen geproduceerd worden. Ga per fiets of met eigen auto langs de verschillende wijnhuizen om de beste Zuid-Afrikaanse wijnen te proeven.

Een rooibos plantage bezoeken

Wist je dat Zuid-Afrika het enige land ter wereld is waar rooibos in de natuur groeit? Op de Cederberg, om precies te. zijn. Bezoek een plantage en maak kennis met deze ‘wonderthee’.
“Tessa heeft zorgvuldig en met veel aandacht voor onze persoonlijke wensen een fantastische reis naar Zuid-Afrika samengesteld. Ook tijdens onze reis hadden we regelmatig contact en zorgde Tessa dat alles geheel naar wens verliep. Topklasse!!”

– Henk en Judy

Zuid-Afrika in cijfers

Zuid-Afrika is met een oppervlakte van 1.123.226 km2 ruim 30 keer groter dan Nederland. Het is dan ook niet zo gek dat hun inwoneraantal van 45 miljoen ook bijna drie keer zo groot is als dat van Nederland. De kustlijn strekt zich uit over een afstand van maar liefst 3.000 kilometer, genoeg stranden om uit te kiezen dus! Verder bestaat Zuid-Afrika uit 21 natuurlijke regio’s en 9 provincie’s, waarbij Pretoria de titel hoofdstad draagt.

Onze accomodaties

Zuid-Afrika heeft prachtige accommodaties voor ieder budget. Van luxe ecolodges in de wildernis, waar je zomaar oog in oog kunt staan met een olifant, tot met veel liefde gerunde guesthouses van de lokale bevolking. Al onze accommodaties zijn door Jouw Afrika Reis met zorg uitgekozen en bezocht. Duurzaam, lokaal, kleinschalig en met oog voor zowel mens als dier.

Safari

Naast het beroemde Krugerpark telt Zuid-Afrika vele kleinere privé-wildreservaten waar geen dagjesmensen mogen komen en strengere regels gelden. Zo mag je bijvoorbeeld nooit met meer dan drie auto’s naar een dier kijken. Hier heb je de wilde dieren dus zomaar voor jezelf!

Culinair

De prijs-kwaliteitverhouding is in Zuid-Afrika ongekend. Braai, bobotie en de allerbeste steaks: in Zuid-Afrika kun je nog fine dinen voor een betaalbare prijs. Jouw Afrika Reis heeft alle aanbevolen restaurants persoonlijk bezocht en uitgeprobeerd, zodat jij alleen het beste van het beste voorgeschoteld krijgt. De perfecte bestemming voor fijnproevers!

Bezoek de wijnvelden met onze lokale wijngids Marinus

Jouw Afrika Reis werkt direct samen met lokale partners in Zuid-Afrika. We gaan altijd voor persoonlijke en lokale relaties met oog op de toekomst. Zo boeken we nooit een standaard wijntour voor je, maar ga je de wijnvelden in met onze lokale wijngids Marinus. Daarnaast werken we steeds meer samen met lokale vrouwelijke gidsen, zodat er meer werkgelegenheid voor vrouwen wordt gecreëerd. Meer weten over onze lokale partners? Lees dan hier verder.

Over bloemetjes en bijtjes:
de sociale projecten van
Jouw Afrika Reis

Duurzaamheid is voor Jouw Afrika Reis meer dan een modewoord. Natuurlijk hebben onze reizen een impact. Wij doen er alles aan om die zo positief mogelijk te laten zijn. Zo ondersteunen we verschillende sociale projecten om de levens van de lokale bevolking te verbeteren. Zoals met Honeybee Heroes, een project waarmee onze reizigers een bijenkorf kunnen adopteren in de Zuid-Afrikaanse Westkaap. Dankzij dit project heeft een vrouw zonder inkomsten nu een baan waarmee ze haar kinderen naar school kan sturen, en tegelijkertijd helpen we de natuur.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op.
We geven graag antwoord op je vragen.

Jouw Afrika Reis is aangesloten bij VVKR & VZR Garant. Zo ben je altijd verzekerd van een veilige en zorgeloze reis.

Boek jou reis

Over ons

Onze bestemmingen

Gravel Africa

Contact

Blog

Informatie

Reisvoorwaarden

Privacy Policy

Disclaimer

FAQ’s

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en blijf als eerste op de hoogte van nieuwe bestemmingen en unieke reiservaringen, inclusief reistips.