Beste reistijd

De beste reistijd voor Tanzania is in het droge seizoen, van juni tot en met oktober. Wilde dieren zijn dan makkelijker te spotten, vooral bij de drinkplaatsen. Dit is ook de beste periode om de grote migratie te aanschouwen.

Klimaat

Tanzania heeft een tropisch klimaat, met temperaturen die verschillen per regio en hoogte. In het hoger gelegen noorden zijn de temperaturen koel en aangenaam, aan de kust en in het zuiden is het een stuk warmer.

aanbevelingen

Het zuidelijke safaricircuit is een stuk onbekender dan het drukbezochte noorden, maar minstens net zoveel de moeite waard. Denk aan het enorme Ruaha Nationaal Park, de savannes van Katavi en de dichtbeboste Mahale Mountains aan het meer van Tanganyika.

bekend om

De oneindige vlaktes van de Serengeti, de Ngorongoro-krater, Tarangire Nationaal Park en het meer van Manyara: Tanzania is befaamd om zijn safariparken, en dat is geheel terecht. Toch is Tanzania veel meer dan dat, je vindt hier namelijk ook de grootste concentratie wilde dieren ter wereld, én waanzinnige natuur.

Safariplezier voor jong en
oud en verborgen schatten

Tanzania is de ultieme bestemming voor safari’s. Van de big five in de beroemde Ngorongoro-krater tot de miljoenen wildebeesten die jaarlijks door de al even beroemde Serengeti trekken, maar ook de olifanten van Tarangire, de flamingo’s in het meer van Manyara, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tel daar de hagelwitte stranden van Zanzibar bij op, en je begrijpt direct waarom Tanzania zo geliefd is. Maar Tanzania heeft veel meer te bieden dan de bekende hoogtepunten. In het onbekendere zuiden van het land vind je prachtige wildparken, waar je nauwelijks andere toeristen tegenkomt. Ook kan je op zoek naar chimpansees in de mystieke Mahale Mountains, onze persoonlijke favoriet. Jouw Afrika Reis stelt graag een droomreis voor je samen, ver weg van de gebaande paden en de standaardroutes.

Waarom Tanzania?

lokale Koffieplantage bezoeken

In Tanzania vind je onwijs veel koffieplantages waar lokale koffie wordt verbouwd. Bij een van onze lodges maak je kennis met onze lokale partner, die al heel haar leven op de plantage woont en bioligische koffie verbouwd. Leer hoe het proces in z’n werk gaat en proeven maar!

Chimpansees spotten

Zoek je graag het avontuur op? Doe dan een chimpanseetrekking in het regenwoud van de Mahale Mountains, 
een nog onbekend toeristisch pareltje en wat ons betreft een van de mooiste plekken in Tanzania.

Een ballonvaart maken

Een ballonvaart over de Serengeti is het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van je rondreis door Tanzania. Terwijl de opkomende zon de hemel oranjerood kleurt, zweef je over de savanne, speurend naar wilde dieren. Onvergetelijk!
“Jouw Afrika Reis is een toporganisatie die luistert naar de reizigers. We hebben een onvergetelijke reis laten samenstellen door Zuid Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Tessa, we zijn superblij met je.”

– Ziporra

De Ark van Noach

Wist je dat de Ngorongoro-krater ook wel de Ark van Noach wordt genoemd? Dit is te danken aan de vulkanische explosie die lang geleden deze indrukwekkende krater heeft gevormd. Tegenwoordig herbergt de krater waarschijnlijk de hoogste concentratie dieren per vierkante meter in heel Afrika. De afzondering, de overvloed aan voedsel en de constante vruchtbaarheid hebben de Ngorongoro-krater de bijnaam ‘Ark van Noach’ bezorgd. Zelfs de leeuwen hier worden beschouwd als de grootste in heel Afrika! Met zijn unieke ecosysteem, adembenemende natuurlijke schoonheid en hoge concentratie aan wild, is de Ngorongoro-krater niet alleen het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld, maar ook de ideale locatie om de big five te bewonderen!

Onze accomodaties

Tanzania heeft een uitgebreid aanbod aan accommodaties, in alle prijsklassen. Wij kiezen voor kleinschalige en duurzame lodges, guesthouses en campings waar de inkomsten direct naar de lokale bevolking gaan. Door voor bestemmingen buiten de gebaande paden te kiezen, zorgen we er ook voor dat andere delen van het land ook van de toerisme profiteren.

Safari

Tanzania is de safaribestemming bij uitstek. Naast het bekende safaricircuit in het noorden, zijn er ook verschillende nog onbekende, maar prachtige wildparken in het zuiden te ontdekken. Zoals Ruaha Nationaal Park, met open vlaktes afgewisseld door baobabbomen, en Katavi, met enorme aantallen wilde dieren die je voor jezelf zal hebben.

De kust van Tanzania

Tanzania herbergt meer dan 800 kilometer aan parelwitte zandstranden, omzoomd door wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. Dit vormt een uitnodigend decor voor activiteiten zoals snorkelen, duiken of gewoon ontspannen op een handdoekje.

Toerisme met positieve impact

Duurzaamheid is voor ons de norm. Als reiziger hoef jij je daar geen druk over te maken. Wij zorgen ervoor dat jouw droomreis duurzaam is. Kleinschalig en lokaal zijn daarbij onze sleutelwoorden. Met community-owned accommodaties en bestemmingen buiten de gebaande paden, waar we direct samenwerken met lokale partners. Zo zorgen we voor een authentieke reiservaring en dragen we tegelijkertijd bij aan het welzijn van de lokale bevolking. Meer weten over Jouw Afrika Reis en onze visie op duurzaam reizen? Lees dan hier verder.

Over bloemetjes en bijtjes:
de sociale projecten van
Jouw Afrika Reis

Duurzaamheid is voor Jouw Afrika Reis meer dan een modewoord. Natuurlijk hebben onze reizen een impact. Wij doen er alles aan om die zo positief mogelijk te laten zijn. Zo ondersteunen we verschillende sociale projecten om de levens van de lokale bevolking te verbeteren. Zoals met Honeybee Heroes, een project waarmee onze reizigers een bijenkorf kunnen adopteren in de Zuid-Afrikaanse Westkaap. Dankzij dit project heeft een vrouw zonder inkomsten nu een baan waarmee ze haar kinderen naar school kan sturen, en tegelijkertijd helpen we de natuur.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op.
We geven graag antwoord op je vragen.

Jouw Afrika Reis is aangesloten bij VVKR & VZR Garant. Zo ben je altijd verzekerd van een veilige en zorgeloze reis.

Boek jou reis

Over ons

Onze bestemmingen

Gravel Africa

Contact

Blog

Informatie

Reisvoorwaarden

Privacy Policy

Disclaimer

FAQ’s

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en blijf als eerste op de hoogte van nieuwe bestemmingen en unieke reiservaringen, inclusief reistips.